Gæstebogen

Beretninger fra gæster på besigtigelse:

Her kan du læse beretninger fra gæster, der har besøgt Andelshotellet Bolnuevo-Mazarrón. Dyk ned i gæsternes beretninger og møde med den spanske kultur, deres indtryk af ejendommen og lejlighederne, rejsen ned til Andelshotellet, spanske spiseoplevelser og meget mere. Alle beretninger er fortalt med gæsternes egne og personlige stemmer.

  • Birthe og Brian - november 2022
  • Beskrivelse fra Juana - marts 2022
  • Finn og Dorthe - november 2021
  • Niels og Monika - oktober 2021
  • Hanne og Jan - juli 2021
  • Susanne og Henrik - maj 2021


Birthe og Brian - november 2022

Som begejstret andelshaver i Antico Frantoio d’Oro siden juli 2021 har vi set frem til at besøge Andelshotellet Bolnuevo-Mazarrón i Spanien. Dels for at vurdere om det er noget for os, eventuelt med køb af andel, eller blot til brug via den delte booking mellem Italien og Spanien. Vi købte vores andel i Antico Frantoio d’Oro ubeset, da vi var overbeviste om, at stedet ville leve op til vores forventninger.

I dag kan vi se tilbage på de seneste 18 måneder og konstatere, at alt er bedre end forventet; intet har skuffet. Som andelshaver i Italien kommer man til Bolnuevo-Mazarrón med erfaring fra Antico Frantoio d’Oro. De fleste vil nok sammenligne de to destinationer; intet vil være mere forkert. Det er to meget forskellige lande, der hver har sit, at tilbyde.

Middag Besigtigelse

Vel ankommet til Alicante lufthavn, som ligger ca. 140 km fra Andelshotellet, var det nemt at få sin lejebil udleveret. Sammenlignet med Italien (Umbrien), er vejene i Spanien meget bedre, og vi var fremme kun 2 timer efter ankomsten i Alicante.

Da det endnu ikke var muligt at overnatte på Andelshotellet, havde vi bestilt overnatning på Hotel Bahia i Puerto de Mazarrón. Det viste sig desværre at være et ældre og nedslidt hotel, med meget begrænset service i vintersæsonen. Dog med en fin beliggenhed lige i strandkanten. Mange restauranter og forretninger er nedlukket i vintersæsonen, så der var kun få muligheder for café- og restaurantbesøg nær hotellet. Bemærk, at I ikke kan have tillid til, at Google Maps eller Tripadvisor angiver de korrekte oplysninger om åbningstider. Der tages ikke højde for sæson nedlukning. Hotel Playasol var også lukket for vinteren. I Bolnuevo var det lidt bedre, især omkring Hotel Atrium.

Tapas Besigtigelse

Ved ankomsten til Andelshotellet blev vi modtaget af Rebekah og Stig, der har tilbragt det meste af sommeren med, at overse og koordinere hele processen omkring renovering af ejendommen. Således, at fællesområder og de fleste af lejlighederne nu fremstår i nydelig stand og klar til brug, når ibrugtagningstilladelsen fra de lokale myndigheder i Spanien er givet. Der er virkelig tænkt på mange detaljer. Både, hvad angår indretningen af lejlighederne, fællesområderne, beplantning, adgangsforhold, afskærmning med markiser m.m. Samt udnyttelse af ejendommens tagetage til installation af solpaneler, der forsyner ejendommen med CO2-neutral energi. Da ejendommen ligger i et kuperet område, er der flere etageniveauer. Det betyder, at der er en del trapper, både indendørs og udendørs. Det er dog ikke et problem da alle lejligheder, med undtagelse af 101, kan tilgås med elevator. Alle lejligheder har frit udsyn direkte til Middelhavet og bjergene nordvest for ejendommen. Fra poolområdet og fællesområdet ovenfor er der en fabelagtig udsigt til vandet og Bolnuevo’s strandpromenade. Billeder fortæller mere end ord. I de dage vi havde mulighed for at anvende faciliteterne på Andelshotellet var Rebekah værtinde. Rebekahs kendskab til ejendommen og de lokale forhold, var en stor og uvurderlig hjælp.

Pool Besigtigelse

PoolUdsigt Besigtigelse

Vi kommer helt sikkert til at bruge vores mulighed for, at booke ophold i Bolnuevo-Mazarrón i perioder, hvor vejret i Italien er mere usikkert. Fra november til februar – måske marts. Vi har endnu ikke besluttet om vi vil købe en andel i Bolnuevo-Mazarrón. Man skal være hurtig, for at komme i betragtning til lejlighederne med optimal placering og udsyn – alt efter eget behov, ønsker og temperament. På særligt ét område er der en kæmpe fordel ved Bolnuevo-Mazarrón, fremfor Antico Frantoio d’Oro: Der er ingen myg.

Vi kan varmt anbefale Andelshavere i Antico Frantoio d’Oro at besøge Andelshotellet Bolnuevo-Mazarrón. Om ikke andet så for at opleve stedet, og få egne erfaringer med området og klimaet i Sydspanien.

God tur, Birthe & Brian (FRA057)


Beskrivelse fra Juana - marts 2022

Mazarrón has a privileged weather of warm and mild temperatures which make people can enjoy with an extensive range of activities on its beaches, as well as, the possibility of doing nautical sports and the scuba diving as an exciting activity, due to its attractive seabed which has been considered as one the best in the southeast of Spain because of its wealth animal as vegetal. Furthermore, due to its geolocation surrounded of mountains, Mazarrón is an ideal place to practice hiking and cycling in any of the trails.

Regarding the cultural offer and owing to the continuous passing of the different civilizations through times, Mazarrón has remarkable archeological remains which tell us our history from the first habitants of The Neolithic Period and his awakening in the evolution of the primitive man to today, where mining has always been alive and present. Currently we go on having antique remains that were left as the consequence of the mining that Phoenician, Roman, men of The Renaissance and finally men of the nineteen and twenty century and considered sons of the modernity, left us with their work and their passing Mazarrón has 35 kilometres of coastline, 10 of which are rated as virgin coastline, containing a total of 33 beaches, you can find sandy beaches like Bolnuevo, La Reya, Bahía, La Isla beach and Puerto beach. Regarding Mazarrón gastronomy you will find exquisite tomatoes and salted fish: roe, dried salted tuna and bonito.

The town’s wealth of products is reflected in its gastronomy, in which the union of two ingredients that are fundamental in this area stands out, namely that of fish and tomato. Dishes like garlic tomatoes, hake meatballs and sardines or “moraga”. Other noteworthy, typical dishes include rice and lobster, noodles with bonito, “empaná” casserole, “talvina”, “caldero”, lecha a la espalda (swordfish), “atascaburras” and “migas a la mazorronera”, among others. You can stop for an aperitif and tapas anywhere along the coast at the terraces that line the different promenades or have a drink by the sea at one the countless beach stalls and bars.

- Juana


Finn og Dorthe - november 2021

Vi tænker, at du som læser måske har set billeder af hotellet uden døre og vinduer og måske endda også af de tomme lejligheder og lidt rod rundt omkring. Der er allerede ryddet op. Det hjælper meget. Og der er sat hegn omkring og port ved nedkørslen til blokkene. Vi starter i receptionen, hvor der er trapper til højre op til den fælles spisestue og trappe ned til det fælles opholdsrum. Og elevator ned til kælderen eller op til 1. og 2. sal. Der er masser af lysindfald, og der er gennemgang ud til mellemarealet mellem hovedbygningen og blokkene. Nemt og lige til når man ankommer med sin bil og sine kabinekufferter. Vi får vist den fælles spisestue, hvor der er planlagt køkken og spiseborde m.v. Der er to store vinduer ud til et fællesareal. Det giver masser af lys i rummet."
Spisestuen i nordenden med fælles areal lige uden for.


Ned igennem bygningen og ud til det andet fællesrum, som også har et fælles areal uden for. Her får vi den første flotte udsigt mod havet og byen. Det er ikke svært at forestille sig et par loungesæt og parasoller og med en kold drink i hånden. Husk på at der er stadig sol og ca. 18 grader i november! Nu går vi så rundt til blokkene. Dem har vi fået en forkærlighed for allerede. Egen terrasse og udsigt mod havet, byen og bjerget. Vi kigger ind i flere af dem og forestiller os møblerne og spisebordet ved vinduet med udsigten. Det skal jo også ses indefra og ud. Og vi bliver ikke skuffet – også selv om der er helt tomt og ingen døre eller vinduer i. Forestil dig at tage friskbagte boller med ud på terrassen med kaffe, the og koldt vand og nyde morgenens friske lys og stemning.

Udsigten mod syd fra terrassen i lejlighed 224

Vi skal også lige se det hele sådan lidt fra oven. Så op til 1. sal og se på lejligheder. Okay, de har altså også et super view. Ret cool at sidde på sin altan og mærke livet i Hotellet og nyde solen lidt længere end de andre nede i blokkene. For enden af 1. sal kommer man ud til en svalegang i det fri - og hold da op. Nu er der 300 graders view. Det er fedt. Her skal jeg op med en lille stol og den kølige rødvin og nyde når dagen går på held.
Svalegangen på 1. sal i Hovedbygningen med udsigt mod syd


Videre ned igen og ud til poolområdet. Det bliver et rigtig hyggeligt hjørne med fuldt view til havet, byen og bjergene mod øst og vest. Det er ikke verdens største pool, men nok til en morgendukkert og et svalende aftenbad. Og der er god plads til solstolene og bordene med parasollerne. Mon ikke det bliver okay at drikke vand og sodavand i plastikbæger, mens drinks i glas kan nydes på fællesarealet lige ovenfor. 
Ja, det går fint med at holde fantasien i gang. Det blev en meget fin rundvisning i Andelshotellet, der står lige foran den helt store makeover og forhåbentlig kan tage imod os igen inden længe.

Vi taler i hvert fald allerede om ”næste gang”.

- Finn og Dorthe.

 


Niels og Monika - oktober 2021

Vi, Monika og Niels, fløj fra Hamburg til Alicante, da alle fly fra Danmark var udsolgte pga efterårsferien.

Vi havde på forhånd aftalt ikke at bruge dyr billeje (ekstra dyrt pga ferien) på turen, så da vi ankom til Alicante lufthavnen, havde vi undersøgt der kun var en times ventetid før det største og bedste busselskab, ALSA, havde en afgang til Murcia. Bussen var der til tiden og vi havde en fin tur i en udmærket bus, som var knap en time undervejs til en pris af godt 50,- kr. Vi kunne straks være taget videre til Bolnuevo fra busstationen i Murcia, men vi valgte at tage et ophold i byen, da det er den nærmeste storby med godt 1/2 million indbyggere. Et par dage senere tog vi så med en INTERBUS fra busstationen direkte til Bolnuevo. Det tog godt en time og kostede 65,- kr. Vi stod af bussen ved dens endestation i Bolnuevo, som iøvrigt ikke ligger mere end 4-500 m fra “andelshotellet”, men vi valgte en gå en lille tur i den relativt lille by, der dog havde både cafeer, restauranter, supermarkeder etc.

Efterfølgende gik vi så op til Andelshotellet der ligger højt placeret henover bjergsiden der strækker sig bag byen i et villakvarter. Hele bygningskomplekset var grundigt afspærret og der stod en fyldt affaldscontainer på grunden. På det aftalte tidspunkt ankom så Nuria og Juana og viste os rundt på “hotellet”, hvor selve bygningerne fremstår i fin stand, men mangler vinduer, døre, komplet badeværelsesinventar og så ellers div. El- og vvs installationer samt maling. Selve udsigten fra bygningerne var aldeles pragtfuld med vue over bjerge, byen og havet (som det også kan ses på videoen). Generelt ser det ret så lovende ud og så er det ellers bare at vente på at håndværkerne kan komme i gang med det hele!

Efter rundvisningen inviterede Nuria og Juana på en kop kaffe eller drink på et skønt cafe-, bar og spisested som blot ligger få hundrede meter fra vores bygning. Som det kan ses på fotoet er det et ret så hyggeligt og spændende sted som ligger lige ved stranden og vejen igennem Bolnuevo. Vi hyggede os med gode og sjove samler omkring stedet, byen og landskabet/omgivelserne, og det var rart at høre at også de var glade for stedet og endda var kommet tilbage dertil efter en del års ophold i udlandet. Efterfølgende blev vi inviteret på en slags sightseeing tur i området - fra Bolnuevo til Mazarron havneby og videre til den næststørste by i området Cartagena (ca. 220.000,- indbyggere). Afstand mellem Bolnuevo og Cartagena er ca. 40 km og der er ligeledes gode busforbindelser med ALSA (ca. 50 min - kr. 60,-). Hele turen kørte vi stort set hele vejen langs med havet - med skønne udsigter til følge. Vi sluttede i Mazarron ca. 3 timer senere hvor vi spiste en dejlig Paella i en restaurant på havnen.

Hjemad gik turen så igen med bus fra Bolnuevo til Murcia med et lille ophold på en halv time på busstationer før det gik videre med bus fra Murcia til Alicante. Opsummerende kan vi fortælle det var en meget informativ og positiv tur der kun gav os lyst til hurtigst mulig at komme dertil igen - og denne gang i vores egen andelslejlighed.

Mvh. Monika og Niels.
NB: det var ret så bemærkelsesværdigt at kunne konstatere efterfølgende, at klimaet er endda betydeligt bedre i Bolnuevo end i fx. Fuengirola/Solkysten området. Vi havde venner dernede på samme tid og kunne se de hele tiden havde lavere temperaturer end os - 3-4 gr i forskel.


Hanne og Jan - Juli 2021

Vi (Hanne og Jan) var vist første hold, som fik mulighed for en rundvisning i Andelshotellets ejendom i Bolnuevo. Vi besøgte stedet en solbeskinnet dag i juli. Inden da havde vi besøgt stedet et par gange på forskellige tider af døgnet og kan ved selvsyn konstatere, at områder er stille og roligt – uden den store mængde gøende hunde 😊 Vi mødtes med Nuria og Juana ved ejendommen og fik en superfin gennemgang af hele bygningen, og hvad der var tænkt foretaget i forskellige områder. Der er store, fine fællesområder, som vil blive møbleret, så man også kan sidde indenfor i fællesskab, ligesom der vil blive etableret en reception.

Fællesrum og Receptionsområde i stuen.

      Fælles og Receptionsområde i stuen.

Billede3

      Billede fra hovedbygning balkon og blok til højre.

I den tidligere parkeringskælder fik vi oplyst, at der var planer om etablering af en padel-tennis bane, som jo er meget populært for tiden, samt at der vil blive mulighed for at have et aflåst rum/boks, så man kan rejse let, når man skal på besøg. Nuria og Juana fortalte desuden, at de var blevet bedt om oplyse om, at der ville blive indkøbt golfudstyr og el-cykler til fælles afbenyttelse.

Billede4      Tidligere parkeringskælder.

Swimming poolen var selvfølgelig tom, men ser fin ud og skal selvfølgelig renses, men med liggestole og parasoller omkring, så skal det nok blive en påskønnet mulighed.

 

Generelt er det vores oplevelse, at bygnigen er i fin stand på trods af, at den har stået tom i lang tid. Selvfølgelig er der malet grafitti mange steder, men vægge og lofter og gulve/fliser ser ganske ok ud. Vi var rundt og se mange lejligheder, men har vist besluttet, at vores oprindelige valg stadig står ved magt 😊. Selve hotellet ligger 67 m over havet (jævnfør Google), og der er lidt stejlt derop - specielt de sidste par hundrede meter – dog ikke mere end det er til at overkomme – selvom et par elcyckler selvfølgelig kunne afhjælpe strabadserne 😊. Det er desuden en fin sti neden for hoteller som genvej ned til stranden.

Billede7

Og stranden:. Vi synes det er en super fin strand, der vel bedst kan sammenlignes med en strand ved Vesterhavet: gode bølger, vandet er stadig svalt på selv en varm dag, og så bliver det relativt hurtigt dybt. Der er fint liv på stranden med ”pop-up” barer på stranden, som dog lukker når hovedsæsonnen lakker mod enden (slut september).Billede13

Billede14

Der er fine handlemuligheder og restauranter året rundt - vi prøvede La Siesta, som varmt kan anbefales.

 

Desuden kan det varmt anbefales at donwloade app’en WIKILOC. Der er mange gode informationer omkring området (kan også bruges hjemme i Danmark). Vi boede nogle dage i Puerto de Mazaron og her er der mange og gode restauranter også, ligesom der er fine badestrande, hvis man trænger til afveksling og nogle er mere børnevenlige. Vor oplevelse er, at i byerne går det ok med at cykle, men Spanien er ikke helt så langt fremme med cykelstier som vi herhjemme, så når man cykler mellem byerne deler man vejen med bilerne. Hvilket som det sidste leder hen imod en konklusion, som vi personligt har draget: Det fungerer bedst, hvis man har en (ikke for stor da mange veje er smalle og parkeringsbåse er små) bil, både for at komme til hotellet fra lufthavnen og desuden at komme lidt rundt i området. Der går busser, men typisk kun 2-3 gang i døgnet. Til gengæld går det fint med taxi, hvis man f.eks. vil fra Bolnuevo til Mazaron for at spise og ikke vil køre hjem.

Så alt i alt ser vi frem til, at Andelshotellet bliver gjort indflytningsklart, så vi kan komme på besøg igen i 2022😊.

Mange hilsner fra Hanne og Jan.

 


 Susanne og Henrik - maj 2021

 Henrik og jeg rejste lidt spontant ned for at se Andelshotellets nyeste projekt i Bolnuevo, tæt på Mazarrón her i uge 19 i starten af maj.
 
Vi havde længe planlagt, at vi skulle til Coracao vores andelsforening i Portugal i uge 18, men portugiserne havde lukket landet for europæere for at holde Corona-smitten nede. Vi rejste fra Billund til Alicante. Vi skulle selvfølgelig kunne fremvise en negativ coronatest før afrejsen, og dertil kom, at vi online skulle udfylde en blanket med oplysninger om, hvor vi kom fra, og hvor vi skulle bo.

Når blanketten var udfyldt, fik vi pr. mail, en QR-kode tilsendt. Turen fra Billund til Alicante gik glat, vi rejste med Ryan, som viste sig fra sin bedste side. Ingen problemer ved check-in, man skulle ikke engang fremvise sin coronatest men blev spurgt, om man havde QR-koden. Ved ankomst til Alicante gik alt fint, i ankomsthallen skulle vi vise vores QR-kode, som blev bippet, og så var der ikke mere ved det. Det meget høflige personale i lufthavnen hjalp nogle få rejsende, som ikke havde fået lavet deres QR-kode hjemmefra. Vel ankommet til en ret tom lufthavn i Alicante skulle vi så finde vores Avis udlejningsbil. Vi havde benyttet Andelshotellets nye aftale med Avis-Preferred. Vi havde lidt problemer med at finde Avis-kontoret, som ikke betjenes fra ankomsthallen, men fra parkeringsdæk 1, men selve udleveringen gik hurtigt, vi fik en helt ny Peugeot 208 SUV.

Så var vi i Spanien på ved mod Murcia og Bolnuevo, hvor vi ankom kl. 16.30 en dejlig solskinseftermiddag. Vi havde lejet en lejlighed på Calle 4. Da vi gik ud på vores terrasse, var det første, vi fik øje på oppe mod et lille bjerg Andelshotellets lejlighedskompleks, i det efterfølgende kaldet Casa Blanca. Vi måtte selvfølgelig starte med at gå op for at se det med egne øjne. Det var en lille tur op ad bakken, godt for lægmusklerne, alle Stigs projekter ligger på toppen af en bakke. Vi kunne med det samme se, hvad Adie og Stig var faldet for. Udsigten var fantastisk, ned over Bolnuevos lange sandstrand og over byen.
 
 
Huset på toppen – den bedste udsigt og meget stille. Casa Blanca ligger på en blind vej øverst i et villakvarter, men Casa Blanca trænger i høj grad til en kærlig hånd, eller nogle stykker. Stort set alle vinduer var fjernet, de fleste døre, køkkener og toiletter var smadrede, revet af og slået i stykker. Det var ikke svært at se at stedet havde stået tomt længe. Vi tog en masse foto både af den fantastiske udsigt og af den ramponerede ejendom. Efter en rundtur i hele ejendommen, måtte vi have noget at styrke os på og finde et toilet. Vi gik ned af vejen, retning mod stranden og fandt først ca. 500 meter nede af vejen Cafeteria Lebeche – som desværre havde Coronalukket, tæt på lå Zaira Salones, men der var desværre også lukket, endelig ca. en kilometer fra Casa Blanca lå det, der blev vores stamcafe, et lille bageri med cafe, lige ved siden af sushi restauranten Manduko.
 
 
Indenfor 2 kilometer fra Casa Blanca ligger der 19 cafeer/restauranter. Dagligvarer købes i Bolnuevo i Spar eller Dia, sidste åbnede, mens vi var i byen. Begge butikker er små, men velassorterede. I Spar har de en slagterdisk med friskt kød og pålæg, der bliver skåret på stedet. Afstanden fra Casa Blanca til supermarkederne er godt en kilometer. På vej tilbage til vores lejlighed gik vi ad ”Kirkevejen”, som I ser, er kirkebænkene flyttet ud.
 
 
Bolnuevo – strandpromenade - det er søndag, og der er mange spanske familier på stranden, familietur med bedstefar og bedstemor.  Vi fulgte strandpromenaden mod højre, kom forbi Oasis de las Palmeras – hvor det blev fejret at udgangsforbuddet er blevet ophævet, masser at mennesker på terrasserne ud mod vandet. Efter en lang tur ud til den næste lille strand, var der tid til frisk orangejuice og is på Bolnuevos isbar.

Søndag var det igen tid til photoshoot. Det bliver aldrig vores ting :-) Kameraet i min telefon er for dårligt, gjorde horisonten med vand alt for smal og for langt væk, det kom aldrig til at ligne, det vi så i virkeligheden. Henriks telefon var lidt bedre, så vi fotograferede igen mandag med hans telefon.

Mandag var det også tid til at snakke med den murer, som vi havde fået anbefalet, Andrés hedder han. Han kom sammen med Theo, som var tolk, Andres taler udelukkende spansk. Vi fik forklaret Andrés, hvad vi gerne ville, at han skulle begynde med – oprydning på hele ejendommen og en kort mur med port, der lukker for adgangen i det nordlige hjørne. Theo begyndte at forklare, at man skulle have tilladelse fra kommunen, også bare til at rydde op, det kræver tilladelse at komme af med skraldet, så nu er vi ved at lære Spanien at kende.

Tirsdag havde Stig arrangeret at vi skulle mødes med borgmesteren, og Andrés havde fundet en tolk, borgmesteren begav sig ikke ud i samtaler på engelsk, men blev glad da vi fortalte, at Stig er i gang med at lære spansk :-).  Tilstede ved mødet var Henrik og jeg, vores tolk, borgmesteren, en formand for Urbanisering og en sekretær. Borgmesteren fortalte mange ting. Vi fortalte, at vi var glade for at være kommet til området, og der var stor gensidig glæde over at ejendommen nu bliver sat i stand.
 
 
Efter mødet gik vi en tur i Mazarrón. Byen er en blanding af gammelt og nyt. Rådhuset var helt nyt og lige ved siden af lå en gammel kirke.  Der ligger også en gammel ruin Castillo et eller andet. Der er ca. 5 kilometer fra Bolnuevo til Mazarrón. I Mazarrón er der masser af butikker og marked om lørdagen. Puerto Mazarrón er havnebyen, hvor det livlige turistliv leves. Her er masser at restauranter, butikker og liv i gaden. Fra Bolnuevo er der godt 5 kilometer til centrum af Puerto Mazarrón, man kan gå langs strandpromenaden og 50 meter på stranden, så er man på Puerto Mazarróns strandpromenade.

Onsdag startede vi med endnu en tur op til Casa Blanca, denne gang for at mødes med arkitekten Pepe og murermester Andrés. Pepe havde vi tilfældigt ”fundet”, da vi var i Mazarrón for at blive covidtestet. Pepe er en ung fyr, der taler godt engelsk, så det lettede kommunikationen en del. Pepe vurderede, at betonkonstruktionerne var af en usædvanlig høj kvalitet efter hans erfaring. Efter mødet med Pepe og Andrés ville Henrik og jeg kigge lidt på de umiddelbare vandremuligheder. Vi havde allerede ved første besøg på Casa Blanca set et skilt, der indikerede vandrerute. De vidste sig dog, at ruteangivelsen var den eneste på vores vej, men vi fandt alligevel en fin rute op af bjerget og ned på den anden side, hvor vi landede lige ved nudiststranden. Den havde vi nu besøgt tidligere uden at se nudister.
 
 På vores lille vandretur var der mange fine udsigter.
I kan glæde jer!
 
- Susanne og Henrik